background

Warmte- en zonwerend glas

Home / Producten / Warmtewerend glas

Warmte- en zonwerend glas

Warmtewerend en zonwerend glas

Het verschil tussen warmtewerend en zonwerend glas zit vooral in de focus van de eigenschappen. Beide hebben zowel warmte- als zonwerende eigenschappen, maar richten beide op verschillende aspecten van zonlicht. 


Warmtewerend glas: 

Warmtewerend glas is specifiek ontworpen om de warmteoverdracht door het glas te beperken. Het is voorzien van een speciale metaalcoating die warmtestralen van de zon reflecteert of absorbeert. In de zomer helpt deze coating de warmte van buitenaf te reflecteren, waardoor het binnen koeler blijft. In de winter werkt het de andere kant op; de isolerende werking van het isolatieglas zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft, wat helpt om de energiekosten te verlagen. 


Zonwerend glas 

Dit type glas is voornamelijk ontworpen om de hoeveelheid zonlicht die een gebouw binnenkomt te reguleren. De metaalcoating is anders dan bij standaard warmtewerend glas en richt zich meer op de vermindering van zichtbaar licht en UV-stralen.  Met zonwerend glas zijn vergelijkbare of zelfs betere isolatiewaardes te behalen, inclusief de voordelen van de zonwerende coating. 

Zonwerend glas is verkrijgbaar is veel verschillende uitvoeringen, en met de nieuwste types is het verlies van licht zeker geen verplichte eigenschap! Een optimale verhouding tussen de lichttoetreding (LTA) en zontoetreding (ZTA) zorgen desgewenst voor maximaal licht en minimale warmte! 

LTA - Lichttoetredingsfactor: 

ZTA: Zontoetredingsfactor: 


Wij vertellen je graag meer over de voordelen van warmtewerend glas

Producten
Vragen ?

Heb je vragen over de kosten van een product, de montage of andere inhoudelijke vragen? Ons team helpt u graag verder!

VRAAG OFFERTE AAN

Stel een vraag

background

Ook met plezier naar je werk?

Bekijk onze vacatures of
solliciteer direct