background

Monumenten glas

Home / Producten / Monumenten glas

Monumenten glas

Heb je een klassiek pand, maar wil je een moderne oplossing die energiezuinig is, zonder het karakter van je glas te verliezen? Dan is monumentenglas dé oplossing!

Monumentenglas is verkrijgbaar in zowel enkel als isolatieglas. Er kan met een relatief dunne spouw een geweldige verbetering van de isolatiewaarde worden bereikt en door een keus te maken uit verschillende ‘getrokken’ glassoorten kan je die kenmerkende vervorming van oud glas aanbrengen.


Advies nodig bij het maken van de juiste keuze? Wij helpen je graag verder!

Monumentenglas als enkel glas 

In situaties waar je met isolatieglas niet terecht kunt, is enkel monumentenglas een goed alternatief. Met verschillende diktes en een combinatie van coating en PVB-folie is enkel glas met een verbeterde U-waarde goed toepasbaar.
De term monumentenglas vindt zijn oorsprong in de wijze van productie. Vroeger werden er technieken gebruikt waarbij glas ''getrokken'' moest worden. Dit proces zorgde voor kenmerkende strepen in de structuur van het glas. 

Multiglas Monu - Monumentaal isolatieglas 

Door de enkele componenten te combineren in een isolerende eenheid kunnen flinke verbeteringen worden behaald. Leverbaar met een dikte vanaf 10mm, en een gasvulling in de spouw van argon, krypton of xenon. Waar ouderwets dubbelglas een isolatiewaarde (U-waarde) behaald van 5,8 W / m2K, is dit met monumentaal isolatieglas te verlagen tot 1,4! 

Jargo Glas produceert zelf monumentaal glas onder de merknaam Multiglas Monu.  
Vacuümglas

Het is bij Jargo Glas ook mogelijk om vacuümglas te bestellen. De nieuwe technologie waarbij de componenten met een minimale afstand van elkaar gescheiden worden door een vacuüm, maakt dat de beglazing compleet nog dunner kan worden. De isolatiewaardes (u-waardes), zijn extreem goed in verhouding tot bestaande glastypes. 
Op onze pagina over vacuümglas leest u meer!  De voordelen op een rij: 

- Hoge isolatiewaardes vanaf 0,4 W/m2K 

- Minimale dikte, en daarmee ook aanzienlijk lichter dan bijvoorbeeld triple glas

- Smalle randafdichting mogelijk voor een optimaal zicht 

- Geluids- en warmteisolatie optimaal benut met behoud van uw bestaande kozijnen 

- Volledig recyclebaar Producten
Vragen ?

Heb je vragen over de kosten van een product, de montage of andere inhoudelijke vragen? Ons team helpt u graag verder!

VRAAG OFFERTE AAN

Stel een vraag

background

Ook met plezier naar je werk?

Bekijk onze vacatures of
solliciteer direct