background

Isolatieglas

Home / Producten / Isolatieglas

Isolatieglas

Isolatieglas standaard (in de volksmond vaak ‘dubbelglas’ genoemd) bestaat minimaal uit twee glasplaten die op een bepaalde afstand van elkaar luchtdicht met elkaar zijn verbonden, zodat een isolerende ruimte tussen de glasplaten (de spouw) ontstaat. Isolatieglas wordt toegepast in kozijnen, ramen en deuren van gebouwen voor warmte-isolatie, veiligheid, zonwering en geluidsisolatie.

Door te variëren in dikte van het de gebruikte glasplaten, de dikte van de spouw, de vulling van de spouw (met lucht of gas), het aantal glasplaten (twee of drie) en het aanbrengen van coatings kunnen we een groot aantal hoogwaardige producten maken.

Jargo produceert:

Isolatieglas standaard:

Bestaat uit twee glasplaten waarbij de spouw is gevuld met een luchtvulling. Hierdoor behaalt de ruit een betere u-waarde ten opzichte van enkel glas. Afhankelijk van de spouwbreedte (sp) varieert de isolatiewaarde van de ruit tussen de 2,7 en 3,3 W/m²K. De dikte van de glassamenstelling variëert tussen de 15 en 24 mm.

Isolatieglas HR++

HR++ staat voor hoogrendementsglas met een isolatiewaarde die 2,5 keer beter is dan normaal glas. Anders dan bij standaard isolatieglas is de spouw gevuld met argon gas. Dit gas isoleert door een lagere warmtedoorgang beter dan lucht. Daarnaast is HR glas voorzien van een warmte reflecterende coating. Hierdoor wordt je woning in de zomer koel en in de winter warm gehouden.

Isolatieglas HR +++ (Triple Isolatieglas)

Het dikste glas wat er op de particuliere markt beschikbaar is, heet driedubbel glas (ook bekend als triple glas. Driedubbel glas bestaat uit wel 3 glasplaten met 2 spouwen. Deze extra glasplaat en spouw maken het geheel een stuk dikker wat voor betere isolatie zorgt. Het glas is daardoor wel aanzienlijk duurder dan HR++ en je moet genoeg ruimte hebben in je kozijn om het extra dikke glaspakket kwijt te kunnen. 

Bel of email daarom eerst met Jargo voor het beste advies over de keuze van de juiste glassoort.


Let op! Goedkoop is soms duurkoop….

Voordat je een keuze maakt voor een glassoort, laat je goed adviseren over alle aspecten van je keuze.

De aanschaf van HR++ glas is bijvoorbeeld duurder dan ‘gewoon’ isolatieglas, maar de investering verdient zich dubbel en dwars terug met de besparing op stookkosten en het verschil in comfort.

Waar nodig is het glas dat Jargo produceert volledig gecertificeerd waardoor je in aanmerking kan komen voor een subsidieaanvraag.

Let op! Isolatieglas dat goedkoper is geproduceerd mist vaak de juiste certificering. Hierdoor kan je geen aanvraag voor subsidie doen. Het glas van onze eigen productie is voorzien van de juiste certificaten.


Producten
Vragen ?

Heb je vragen over de kosten van een product, de montage of andere inhoudelijke vragen? Ons team helpt u graag verder!

VRAAG OFFERTE AAN

Stel een vraag

background

Ook met plezier naar je werk?

Bekijk onze vacatures of
solliciteer direct